Køerne har denne vinter haft mulighed for at gå ude på en ca. 11 hektar stor mark, men dette var ikke nok for denne lille kviekalv. Fredag 20160228_140228morgen valgte 20160301_163838hun, knap et døgn gammel, at løbe hjemmefra for at udforske Kongsøre Skov. Hele weekenden ledte vi efter hende, og selvom vi så kalven dagligt, kunne vi ikke få den drevet hjem igen. Livet som vildt syntes nærmest at tiltale den unge dame. Endelig tirsdag eftermiddag fandt vi hende langt inde i skoven og begyndte at få hende hjemad. Dog valgte hun ikke den lige vej hjem – i stedet for løb hun længere ind i skoven, indtil vi kom til Grønlandsvej, men så valgte kalven også at dreje hjemad og løb langs vejen direkte hjem. Da vi kom til gården, og kalven kunne se og høre køerne, var den ikke i tvivl om, at det var her, den hørte hjemme. Hvor kalven i skoven var vild og ikke til at komme til, er hun endda nu nærmest håndtam. Ko og kalv går nu i stalden – og har endnu ikke været ude på marken igen.

Walden, Livet i skovene – en lille historie