Udviklet af Henrik Engell, www.enhimmelskmundfuld.dk

Lårtunge 2

loertunge3loertunge1

 

 

 

 

Ingredienser:

Kødet.
1 stykke Lårtunge fra Dalsbakkegård
50 g smør
2 spsk. revet peberrod
1 tsk. rosa peberkorn Santa Maria
1 spsk. frisk timian
salt
peber

Peberrods og æble salat.
1 tsk. rosa  peberkorn Santa Maria
2 spsk. revet peberrod
5 spsk. creme fraiche
1 tsk. sukker
½ til 1 æble i små tern

Sådan gør du:

Her bruger jeg en lårtunge fra Dalsbakkegård som er fra Angus kvæg der går på græs og laver naturpleje. Lårtunge kendes mest fra saltkød, men giver også en lækker steg. Især når den steges på denne måde. Lårtunge kan tilberedes efter denne opskrift, med mange former for krydring og smag.
Kom Smør, peberkorn, revet peberrod og timian i en foodprocesser og blend det grundigt sammen til en pasta. Smør dette på toppen/fedtsiden af din lårtunge, der er krydret med salt og peber.
Tænd din ovn på 265 grader. Når den er varm sættes kødet ind og der skrues ned til 245 grader.

Kødet skal have 7 min pr. 500 g kød. en steg på 1 kg skal altså have 14 min. efter endt stegning slukkes ovnen og lågen må overhoved ikke åbnes i 2½ time. Så steger kødet færdigt ved restvarmen i ovnen.

Imens kødet er i ovnen laves peberrodscremen. De rosa peberkorn kommes i en morter og knuses. Bland peberrod, sukker og peberkornene sammen i creme fraichen. Skær æblet ud i små fine tern og bland i. Sæt til side i køleskabet.

Når kødet er færdigt og har stået på eftervarmen i 2½ time tages det ud og skæres i tynde skiver. Server din Lårtunge med peberrodscremen og kogte kartofler.

Revet peberrod kan variere meget i smag og hvor kraftigt det er, så smag på din peberrod og vurder hvor stærk du vil have din topping på stegen og i din peberrodscreme.
De rosa peberkorn der har en meget speciel smag kan også erstattes af hvide eller blandede peberkorn.

Lårtunge – peberrod og rosa peber