2016-05-10 17.39.02Nu hvor sommeren står for døren, og folk skal til at tænde op i grillen, synes vi, det er på tide at dele en opskrift, vi ofte har anbefalet.

Vi har lavet opskriften her med tykkam, men samme fremgangsmåde virker også fint med bov og yderlår.

Først lægges stegen i en foliebakke med olie og sættes i kanten af grillen. Olien skal blive varm, men den må ikke koge. Den varme olie gør kødet mørt og gør, at man på kort tid får en velgrillet steg.

Når kødet har ligget i olien i en halv time, vendes det over på grillen med oliesiden opad. På den måde undgår man flammer, og olien bliver ved med at virke, mens den siver igennem kødet. Der krydres efter behag – salt og peber er tilstrækkeligt efter vores mening, men alle har vel deres egne foretrukne grillkrydderier.

2016-05-10 18.16.52Stegen vendes et par gange under stegning. En tykkam bliver færdig efter ca. 30 minutter. En bov skal have fem minutter mere, og et stykke yderlår skal have ti minutter mere.

 

Grillet oksetykkam